Salt la conținut

Articole Utile

Care sunt tipurile de discuri dimanantate segmentate si cum il alegem pe cel de care avem nevoie?

de Andrei Iova 14 Mar 2022 0 comentarii

 

 Discurile diamantate segmentate le gasim intr-o gama larga de modele si segmentari. In Acest articol vom afla care sunt tipurile de segmente, cum se aleg si la ce se folosesc acestea.

 

Discurile cu segment Turbo

Discurile cu segment Turbo, ofera de asemenea o taietura foarte rapida, dar in comparatie cu discurile segmentate, pe langa viteza mare de taiere, discurile cu segment Turbo, asigura si un bun finisaj al taieturii si stabilitate. Taie rapid si eficient materialele groase 2-3 cm (discurile de la diametrul de 200 mm in sus). Pot fi folosite atat pentru taieturile drepte, cat si la 45 de grade (*vezi recomandarea producatorului in functie de disc).

 

Discurile cu segment Turbo Viper

Discurile cu segment Turbo Viper pot fi identificate dupa desenul special, dantelat, al segmentului diamantat. Se folosesc in special la materialele dure precum gresia portelanata, granit, klinker, sist etc. Are o taiere rapida, cu un finisaj bun al taieturii, fiind foarte util la taierile drepte, avand o rigiditate crescuta, datorita intariturii din mijloc. Aceste tipuri de discuri se folosesc strict la taierile drepte, datorita grosimii foarte mici al acestora (1.2 mm la discul de 125 mm). Discurile cu segment Turbo Viper se folosesc la materiale sub 2 cm grosime. *Ca o exceptie de la regula, discurile Rubi TVA 115 si Rubi TVA 125 pot fi folosite la taierile la 45 de grade pentru placi subtiri (6 mm) cu circularul manual Rubi TC-125.

 

Discurile cu segment J-slot

Discurile cu segment diamantat continuu tip J-slot sunt concepute pentru a taia gresia portelanata foarte dura, Datorita tipologiei J-Slot, viteza de taiere este marita, la gresia portelanata foarte dura, reducand in acelasi timp tensiunile generate pe toata durata taierii. Pe langa avantajul taierii rapide, mai vine si cu un finisaj al taieturi foarte bun. Discurile cu segment tip J-slot sunt concepute pentru taieri drepte, dar sunt si exceptii de la regula, unele discuri putand fi folosite si al taierile la 45 de grade, pentru acest lucru te rog sa verifici specificatiile producatorului.

 

Disc diamantat cu segment continuu

Discurile cu segment continuu sunt cele mai indicate pentru taierile fine ale materialelor pana in 2 cm grosime. Finisajul taieturii este unul foarte bun, atat drept, cat mai ales la taieturile al 45 de grade, pentru care de altfel au fost si concepute acest tip de discuri. Dezavantajul acestor tipuri de discuri cu segment continuu este viteza mica de taiere. Va trebui sa te inarmezi cu multa rabdare, dar vei fi rasplatit cu un finisaj foarte bun, in care vei avea foarte putin de slefuit marginea placii, sau poate nu vei avea de slefuit chiar deloc.

 

Discurile electroplacate

La discurile diamantate electroplacate granulele de diamant nu mai sunt sustinute de catre un liant sudat cu laser pe miezul discul ci sunt practic lipite ca un magnet direct pe suprafata discului prin procesul de electroplacare. Discurile electroplacate reduc vibratiile din timpul taierii, astfel fiind potrivite pentru materialele care se frang usor, precum marmura, sau materialele fibroase. Discurile electroplacate sunt de 2 tipuri, doar pentru taiat (prima imagine), sau pentru taiat si polizat (imaginea a doua).

Sper ca acum vei intelege mai bine discurile diamantate si iti va fi mai usor sa alegi discul potrivit. Pentru orice intrebari, sau nelamuriri, iti stam la dispozitie.

Postul anterior
Articolul următor

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.

Vă mulțumim că v-ați abonat

Aces email a fost inregistrat

Cumpărați look-ul

Alege Opțiunile

Opțiunea de editare
this is just a warning
Conectați-vă
Coșul meu
0 articole