Salt la conținut

Articole Utile

5 Sfaturi de urmat cand cumperi carote diamantate

de Andrei Iova 14 Mar 2022 0 comentarii

Cu totii stim cat este de frustrant sa dai multi bani pe un accesoriu, iar acesta sa se uzeze rapid. Cel mai des intalnim frustrari legate de carotele diamantate. Mai jos iti prezint 5 sfaturi legat de achizitia si folosirea carotelor diamantate.

1. Cumpara carota potrivita tipului tau de lucrare

Multa lume cand vrea sa cumpere o carota prima oara se uita la pret si ignora caracteristicile tehnice ale acesteia. Sunt carote pentru lucrari mai mici, mai putin intense (utilizare casnica, pt montat oglinda in baie, sapuniera, etc.), sau sunt carote premium/superpremium, pentru lucrari intense, adresate meseriasilor profesionisti, care au mai mult de placat, respectiv gaurit. Asa ca analizeaza nevoia ta si cumpara carota potrivita nevoii tale, ca sa nu te trezesti ca ai dat mai mult pe carotele nepotrivite si inca nu ai terminat lucrarea, decat daca ai fi cumparat din start carota potrivita chiar daca e mai scumpa. La fel si daca ai de facut 4-5 gauri, nu e neaparat sa iei o carota scumpa potrivita pentru lucrari mai intense.

2. Tine cont de grosimea materialului

Trebuie sa tii cont de grosimea materialului pe care il ai de gaurit. Chiar daca ai de facut doar 5 gauri, daca materialul e de 2-3 cm, din start trebuie sa te gandesti la o carota Premium/Super Premium. Carota gaureste doar cu varful, unde diamantul este de doar 1-2 mm grosime maxim, diamantul de pe lateral ajuta la evacuarea prafului, astfel ca daca la o placa de 8 mm grosime, carota face de exemplu 35 de gauri, la o placa de 3 cm e mult mai solicitata, e aproximativ de 4 ori mai mult de gaurit, asa ca o sa faca mai putine gauri. E ceva normal.

3. Lasa carota sa se raceasca

Indiferent ca e cu taiere umeda, sau uscata, carota trebuie lasata sa se raceasca. Daca se supraincalzeste carota risti sa se arda diamantul si desi nu e uzata carota, ea nu mai taie si e buna de aruncat, poti sa nu dai nici macar o gaura. Poti raci carota cu apa, cu pasta speciala pentru racit, sau in cazul celor cu taiere uscata poti doar sa ridici carota in aer si sa o lasi cateva secunde sa se raceasca fara sa opresti unealta. Chiar daca e placa subtire, lasa carota sa se raceasca, exact cum dai gaura intr-un fier si racesti burghiul in mod constant, la fel sa procedezi si cu carota.

4. Foloseste pietrele de curatare

De multe ori in timpul gauririi se depune praf de la materialul gaurit pe carota si acopera diamantul, iar carota e ok, nu e uzata, dar nu mai gaureste. Cu ajutorul unei pietre de curatare poti rezolva problema, dai o gaura in piatra de curatare si aceasta fiind abraziva, curata materialul depus si "ascute" carota.

5. Curata carota!

Cel mai important lucru e sa cureti carota dupa fiecare gaura. Da, ai citit bine, dupa absolut fiecare gaura carota trebuie curatata. Care carota e mai mica (6-12 mm) bati ferm cu o surubelnita, sau ceva rezistent in corpul carotei (nu in segmentul diamantat) ca sa cada ramasitele de material, iar diamantul curatat bine cu o periuta. La carotele cu diametrul mare, de la 20 mm in sus, curata bine carota atat pe exterior cat si pe interior cu o periuta. Faptul ca faci o curatare a carotei dupa fiecare gaura ii prelungeste durata de viata semnificativ, iar daca nu cureti carota, risti sa se supraincalzeasca, sa se arda si sa nu poti da nici macar o gaura pana la capat.

Postul anterior
Articolul următor

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.

Vă mulțumim că v-ați abonat

Aces email a fost inregistrat

Cumpărați look-ul

Alege Opțiunile

Opțiunea de editare
this is just a warning
Conectați-vă
Coșul meu
0 articole