Salt la conținut

Articole Utile

Slefuirea placilor cu defecte la taiere

de Andrei Iova 14 Mar 2022 0 comentarii

De cate ori ti-a iesit o placa taiata perfect? Cred ca ai multe frustrari si amintiri neplacute cu astfel de placi. E ceva normal, deoarece chiar daca numele e acelasi "gresie portelanata" placile sunt diferite in compozitie, tehnologia de fabricare a acestora difera, apar tensiuni acumulate in timpul procesului de productie, sau in timpul transportului, iar toti acesti factori influenteaza calitatea taieturii, indiferent ca folosesti un taietor manual, sau un disc diamantat special pentru taierea fina. Perfect nu o sa iasa si de slefuit tot o sa ai. Sunt foarte rare cazurile cand ies placile taiate perfect.

Asa cum prezentam in articolul "10 SCULE DE BAZA NECESARE IN PLACARI PENTRU PLACATORII PROFESIONISTI" e absolut necesar ca in setul tau de scule si unelte sa existe bureti diamantati, sau dischete diamantate pentru slefuire. Pretul de achizitie nu este foarte mare, al unui astfel de accesoriu si te ajuta enorm.

Ca sa intelegi ce poti face cu o discheta diamantata iti dau exemplu cu ce am avut eu de facut. La un prieten, meseriasul a lasat o placa de la geamul din baie mai in afara cu aproximativ 3.5 cm. A trebuit sa tai din placa (ca sa am mai putin de slefuit), dar nu pana la capat, ca sa nu stric placa de sub. Astfel a iesit ceea ce se vede in poza de mai jos.

Am pus banda de hartie (3, sau 4 straturi) ca sa nu zgariu cumva placa de dedesubt si am inceput sa slefuiesc cu o discheta diamantata cu granulatie 50. Dupa vreo 10 minute de slefuit (am avut de slefuit cam 1 cm grosime, pe o lungime de aproximativ 60 cm), am reusit sa aduc la nivelul dorit placa, cu un finisaj foarte bun.

Ce a iesit se vede in fotografia de mai jos.

O schimbare destul de mare, nu?

Dischetele diamantate sunt destul de versatile, astfel pot fi folosite pe langa gresia portelanata si la granit, piatra naturala.
Tine cont sa le folosesti cu un polizor unghiular cu turatie reglabila, acestea rezista la maxim 3000 rpm. Vin in granulatii de 50, 100, 200, 400, 800, 1500, 3000 si BUFF.
Poti lustrui cu ele o placa de granit de la starea matuita, pana la luciu perfect, asa cum vedeti in fotografia de mai jos, fotografie extrasa dintr-un video al celor de la Rubi.

Eficienti sunt si buretii diamantati, pentru rectificarea taieturii, in cazul in care nu ai un polizor unghiular. Buretii vin in granulatii de 60, 120, 200 si 400 la Rubi, sau 50, 100, 200, 400, 600, 800 la Diamantat Expert.

Postul anterior
Articolul următor

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.

Vă mulțumim că v-ați abonat

Aces email a fost inregistrat

Cumpărați look-ul

Alege Opțiunile

Opțiunea de editare
this is just a warning
Conectați-vă
Coșul meu
0 articole