Salt la conținut

Articole Utile

Cum calculam consumul clipsurilor si a penelor pentru nivelare?

de George Jurjac 14 Mar 2022 0 comentarii
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primim legat de sistemele de nivelare este: "De cate clipsuri si pene am nevoie?"
Am decis sa iti usuram alegerea si decizia, iar mai jos iti aratam cum sa iti calculezi necesarul de clipsuri.
Cand vrei sa iti calculezi necesarul trebuie sa stii lungimea si latimea placilor pe care le vei monta si cati metri patrati vei placa.

Sa incepem:

identifica dimensiunea placilor tale in tabelul de mai sus (sau daca nu gasesti dimensiunea
ia dimensiunea mai mare, cat mai apropiata), la interesectia celor doua dimensiuni gasesti cate clipsuri ai nevoie pe metru patrat
Dupa ce ai identificat de cate clipsuri ai nevoie pe metru patrat, inmultesti acest numar cu numarul de metrii patratati pe care ii ai de placat. 

Exemplu:
Sa zicem ca ai placi de dimensiunea, ca in exemplul din tabelul de mai sus, de 80 cm lungime cu 40 cm latime, deci ai nevoie de 16 bucati pe metrul patrat si tu ai de placat 50 mp. Inmultesti 16 cu 50 si iti rezulta de cate clipsuri ai nevoie: 16 x 50 = 800 clipsuri.
Hai sa mai luam cateva exemple ca sa intelegi cat mai mai bine calculul.
Luam placi de 120 cm lungime cu 25 cm latime, si o suprafata de placat de 35 mp. Avem nevoie de 17 buc/mp, atunci calculam 17 x 35 = 595 clipsuri.
La pene este mai simplu, te gandesti cam cati metri patrati poti sa plachezi pe zi si iti iei penele in functie de acest aspect.
Adica: luam exemplul de mai sus, ai placile de 80x40 cm, deci un consum de 16 clipsuri/mp si ai o suprafata de placat de 50 mp. Tu stii ca poti placa pe zi 10 mp, astfel calculezi in felul urmator 16 clipsuri/mp deci ai nevoie si de 16 pene/mp x 10 mp = 160 pene/10mp.
Sa mai luam un exemplu ca sa intelegi mai bine:
Luam placile de 120 cm lungime cu 25 cm latime, si o suprafata de placat de 35 mp. Avem nevoie de 17 buc/mp si poti placa 10 mp/zi. Astfel 17 x 10 = 170 pene.
A doua zi dupa ce s-a intarit adezivul, recuperezi penele si iti continui treaba. Penele sunt refolosibile, le schimbi doar cand se uzeaza si nu mai strang.
Postul anterior
Articolul următor

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.

Vă mulțumim că v-ați abonat

Aces email a fost inregistrat

Cumpărați look-ul

Alege Opțiunile

Opțiunea de editare
this is just a warning
Conectați-vă
Coșul meu
0 articole